Nota: Error al visualitzar els fitxers CSS vinculats a la pàgina donada ja que no utiliza un navegador que compleixi els requisits.

Observatori PaHisCat Udl

Inici >  El projecte PaHisCat >  Primers resultats >  Valorar el territori

EL PROJECTE PAHISCAT

PRIMERS RESULTATS

Valorar el territori

Els estudis sobre el paisatge històric ens permeten de veure el nostre entorn d’una manera diferent. Alhora ens obliguen a valorar-lo d’una altra manera. De la mateixa forma que quan tenim un document vell a les mans som conscients del pes del passat que encara és viu en aquell pergamí o paper, de la mateixa manera que quan entrem en una església romànica o en un castell medieval notem al voltant nostre el pes dels segles i som conscients de la importància que existissin unes persones que van habitar el mateix país fa molts anys i que van fer coses tan excepcionals com el campanar de Sant Climent de Taüll, el claustre de Sant Cugat, la portalada de Santa Maria de Ripoll o la cripta de Sant Miquel de Cuixà o tan espectaculars com els castells de Vallferosa, de Mur, de Lluçars o de Montgrí, hem de ser conscients, quan tenim sota els nostres peus un camí amb dos mil anys d’història, quan passegem pel costat d’una sèquia que en té prop de mil anys o quan caminem pels carrers d’un poble que té l’origen a l’edat mitjana, del pes d’aquest passat, que ens ha de donar força per lluitar per un país amb un futur millor.

Aquests mapes del PaHisCat i el treball de fer-los permeten obrir una porta al passat i comporten automàticament la revaloració del país, que esdevé tot ell una part fonamental del nostre patrimoni nacional.

A més, aquest projecte PaHisCat, que es realitza a la Universitat de Lleida, no és un projecte tancat. És un projecte obert a les col·laboracions i és un projecte obert, així mateix, a les millores i a les actualitzacions que calgui fer en el futur.